Várna látnivalók

Várna nagyon gazdag látnivalókban. A Szűz Mária Mennybevitele Székesegyház nagyon jelentős emlékmű épület, a Tengerészeti Múzeum, a Várnai csata emlékpark , az állatkert, az akvárium, a delfinárium, a csillagvizsgáló és az operaház, az Euxinográd palota mindegyik hely egy-egy érdeklődésre méltó látványosság.

A Várnai Akvárium a város legismertebb épületeinek egyike, mely hivatalosan 1932-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A várnai akvárium három fő részre van osztva, három csarnokban csodálhatjuk meg a szebbnél szebb halakat és tengeri élőlényeket. Olyan különlegességeknek ad otthont az első csarnok az akvárium, mint a tüskés rája, a szürke márna, tengeri farkas és a tokhal. A második teremben különféle tengeri organizmusok és kagylók kaptak helyet. A harmadik termet pedig főként az emlősök uralják és persze a kiállítás legnépszerűbb lakói a cápák. Az akváriumban több száz fajt csodálhatunk meg melyek között, halak, puhatestűek, különböző rákok is vannak. Az akváriumban a tengeri halak mellett édesvízi fajokat is láthatnunk. Jelenleg a Várnai Akváriumnak otthont adó Sea Garden a város legnépszerűbb szórakozási lehetősége. Az akvárium természetesen van lehetőség egy jó falatozásra, különféle ínycsiklandó halételekből, de más nemzetközi fogások is kerülhetnek az asztalra.

 

Varna Aquarium

A Várnai akvárium nyitva tartása :Az akvárium a téli időszakban reggel kilenctől délután ötig van nyitva, a hétfői nap kivételével, amikor zárva tart.A nyári időszakban minden nap, hétfőn is reggel kilenctől este kilencig várja a látogatókat Várna elsőszámú programja.

A Várnai akvárium címe: Az akvárium mindössze öt percre van a központtól, a Sea Gardenben, melynek címe : 4 Primorski Boulevard, Varna

A várnai delfináriumnak a Primorsko Park ad otthont, ahol csodálatos környezetben tekinthetjük meg ezt a pompás vízi show-t.

Hétfő kivételével minden nap négy előadást tartanak, egyet délelőtt, egyet délben, kettőt pedig a délután folyamán. Az előadások kezdete, 10:30 , 12:00 , 15:30 , 17: 00.A show műsorhoz több nyelvű kommentár is tartozik, oroszul, németül, angolul és bolgárul mesélik el mi történik. Az előadások megközelítőleg háromnegyed órásak és nagyon színvonalasak. A jegyárakról sajnos hivatalos tájékoztatást nem kaptunk, de a felnőtt jegyárak körülbelül 30 leva körül mozognak. A delfinárium 1984 augusztus 11-én nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt, azóta több millió látogató járt már itt, szinte Várna szimbólumává nőtte ki magát. A “színház” összesen 1200 férőhelyes. Kimbo, Poppy, Bimbo boy, Dolly és Yoanna egy nagyon kellemes programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Varna strand

 

Nagyon szép és látványos hely a Balcs botanikus kertjében pompázó megannyi érdekes növény, valamint itt látható a település legszebb épülete, a Mária román királynénak épített palota. Várna közelében egy igazi ritkaságnak számító hely a Kőerdő található, itt az ég felé nyúló , 2–10 méterig magasodó, a világon egyedülállóan keletkezett kőoszlopok nagy csoportja látványtó. Az Aladzsa kolostort látogatók elcsodálkozhatnak a cseppkőbe vájt kolostor termeitől és falfestményeitől.

Hajóbérlés a várnai kikötő környéki kölcsönzőkben lehetséges.

Várna látnivalók : Várnai Régészeti Múzeum, / Várnai Tengerészeti Múzeum, / Euxinográd Palota, / Tengeri kert, / Várnai katedrális, / Várnai akvárium, / Várnai delfinárium, / Várnai Planetárium, / Várnai Terrárium, / Várnai állatkert, / Várnai élménypark / Római terma /